012/39.23.10 info@bdj.be

Medische en niet-medische kosten

hospitalisatieverzekering bdj zakenkantoor tongeren

Ziekenhuisopname

Hoewel de wettelijke ziektekostenverzekering (ziekenfonds) een groot deel van de gezondheidszorg betaalt, dekt ze niet alle belangrijke kosten. De kwaliteit van de gezondheidszorg in België is goed maar dat heeft ook zijn prijs. De kostprijs van de gezondheidszorg blijft almaar stijgen. We leven ook steeds langer. De hospitalisatieverzekering, die werkt als aanvulling op de wettelijke ziektekostenverzekering via de ziekenfondsen, is de laatste jaren erg gegroeid. Vandaag zijn meer dan 5 miljoen Belgen bij een verzekeringsonderneming verzekerd tegen hospitalisatie.

Ambulante kosten

Wanneer je kampt met gezondheidsproblemen, zijn bepaalde behandelingen ambulant: dit zijn behandelingen zoals medische raadplegingen of geneesmiddelen waarvoor er geen hospitalisatie nodig is, maar die wel een impact kunnen hebben op je financiële status.

Wanneer er sprake is van een ziekenhuisopname zijn de meeste ambulante kosten gedekt gedurende een bepaalde periode voor en na hospitalisatie.

Het is echter ook mogelijk de ambulante kosten heel het jaar door te verzekeren via een apart contract.

Tandzorgen

Een mooi en verzorgd gebit is belangrijk voor je gezondheid en je zelfvertrouwen. Maar het onderhoud ervan is vaak een grote hap uit je budget omdat sommige behandelingen kostelijk kunnen zijn.

De oplossing? Een tandverzekering.

Zorgverzekering

Verlies van autonomie kan iedereen op elk moment overkomen. Een klein gezondheidsprobleem kan al snel je dagelijkse routine verstoren en ervoor zorgen dat je hulp nodig hebt bij de dagdagelijkse taken, zoals je aankleden, je wassen, naar het toilet gaan, koken, boodschappen doen en de kinderen naar school brengen. Hier kan een zorgverzekering hulp bieden.

Vraag nu gratis je offerte aan

Heb jij interesse in een hospitalisatieverzekering?

Documenten over hospitalisatieverzekeringen

Ben je geïnteresseerd in dit product?